Veel zomerbewoners en stadsbewoners houden van knoflook vanwege zijn smaak en geneeskrachtige eigenschappen.
Maar soms beginnen de vruchten tijdens opslag te snel te drogen, wat leidt tot bederf van het nuttige natuurlijke antisepticum.
Er kunnen verschillende redenen zijn, en we raden aan om op enkele nuances te letten.
Laten we ons wenden tot de mening van de online publicatie Belnovosti en agronoom Anastasia Kovrizhnykh.
Waarom droogt knoflook uit tijdens opslag?
Hier zijn enkele redenen.
- Ongeschikte variëteit. Er zijn winter- en lenteopties – het is de winter die slechter wordt bewaard, en daarom is het beter om het gewas zo snel mogelijk te gebruiken.
- Het niet nakomen van de montagedeadlines. Zowel overrijpe als onrijpe koppen worden geruime tijd bewaard, dus het is beter om op tijd te oogsten.
- Onjuiste bewaaromstandigheden. Kruidnagelen kunnen bij hoge temperaturen bederven omdat ze snel vocht verliezen.
- Knoflook ziekten. Het is belangrijk om fruit op ziekten te controleren.
Eerder publiceerden we een artikel over hoe knoflook lang meegaat.