Op internet zien we regelmatig artikelen over de voordelen van melkzuurbacteriën voor het lichaam.
Ze nemen deel aan het voorkomen van de vorming van pathogene microflora, verbeteren de gezondheid en bevorderen de synthese van vitamines.
Maar niet iedereen kent het belang van dergelijke bacteriën voor bodem en planten.
Laten we eens kijken naar de mening van de online publicatie Belnovosti en agronoom Anastasia Kovrizhnykh.
Wat zijn de voordelen van melkzuurbacteriën voor het lichaam?
Ze synthetiseren verschillende actieve stoffen: vitamines, enzymen en organische zuren, waaronder melkzuur.
Melkzuur behoort tot de categorie van een natuurlijk conserveermiddel: het voorkomt dat pathogene bacteriën rottingsprocessen veroorzaken. Dit is een van de redenen waarom zuurkool zo lang houdbaar is.
Lactobacillen synthetiseren antimicrobiële stoffen met een eiwitkarakter – elke stam van micro-organismen kan bepaalde antibiotische stoffen aanmaken.
Het blijkt dat melkzuurbacteriën kunnen worden gebruikt om de bodem in de tuin te verbeteren en planten tegen ziekten te beschermen.
Eerder hadden we het over superfood voor pruimen.