De tomaten, die een langwerpige ovale vorm hebben, kregen de voor zichzelf sprekende naam “cream” vanwege hun gelijkenis met de gelijknamige vrucht.
Naast hun specifieke uiterlijk hebben deze tomaten nog meer eigenschappen. Een expert van de BelNovosti-netwerkpublicatie, een agronoom en landschapsontwerper, sprak over de voor- en nadelen van room.
Sterke punten van roomtomaten
Crème is geliefd bij zomerbewoners, grotendeels vanwege de dikke schil, die niet barst tijdens de warmtebehandeling, wat betekent dat de broodjes niet alleen lekker, maar ook mooi zullen zijn.
Bovendien is de uitvoer, vanwege de resistentie tegen anthracnose, grotendeels glad en schoon.
Een ander voordeel is de goede houdbaarheid. Als je de juiste omstandigheden voor de room creëert, blijft de versheid van pruimtomaten enkele weken behouden. Ze worden geoogst in het stadium van technische rijpheid en kunnen maximaal drie maanden worden bewaard.
Ten slotte is het onmogelijk om deze eigenschap van crème niet te vermelden, die minimaal water “in de samenstelling” en maximaal droge stoffen bevat. Dit maakt ze een ideale basis voor pasta’s en sauzen.
We kunnen nog lang doorgaan, dus zullen we ons concentreren op een korte opsomming van de resterende voordelen, waaronder een hoge opbrengst, geleidelijke rijping in de tros en uniformiteit van de vruchtgrootte aan de struik.
Nadelen van roomtomaten
Dergelijke tomaten worden niet vaak gebruikt bij de bereiding van salades, omdat ze enigszins droog zijn.
Bovendien hebben de vruchten een relatief milde smaak, maar niet allemaal – nu zijn er veel nieuwe variëteiten die deze eigenschap missen.
Nou, het laatste wat ik zou willen zeggen is dat dergelijke tomaten niet geschikt zijn om sap van te maken.
Eerder hadden we het over geheimen.