We zijn eraan gewend dat het bij het planten van tomaten gebruikelijk is om industriële complexen of vrij bekende volksremedies in het gat te stoppen.
We hebben het over as, compost en andere klassieke opties.
Er zijn echter ook meer onverwachte componenten, herinnert een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, zich.
Welk voedselafval kan worden gebruikt?
Pel
Voor dit doel kan de schil van vrijwel elke schil worden gebruikt. Voedselafval moet in gedroogde vorm worden geplaatst.
Vaak wordt er gekozen voor granaatappel, banaan of zelfs sinaasappels.
Het verbruik kan behoorlijk groot zijn: er worden maximaal twee glazen per putje genomen.
Nog weinig opties
Sommige zomerbewoners “vullen” de plantplaats met uien- of zelfs knoflookschillen. Dit is een uitstekende ziektepreventie en zelfs bescherming tegen sommige plagen.
Je kunt ook koffiedik en thee drogen.
Brood
Het komt vrij vaak voor in voedingsrecepten. Het wordt aanbevolen om 1-2 kopjes gedroogd brood of crackers per plant te nemen.
Stikstof bronnen
Mocht je weleens zonder granen en peulvruchten komen te zitten (de houdbaarheidsdatum is bijvoorbeeld verstreken), dan kun je deze ook gebruiken om tomatengaten op smaak te brengen.
Vaak valt de keuze op boekweit, erwten, gierst, bonen, havermoutvlokken en andere opties.
Waar we het eerder over hadden.