Waarom behandelen zomerbewoners komkommers en tomaten met een mengsel van melk en jodium: niet iedereen weet hiervan – een handige truc

помидоры

Velen hebben vast wel gehoord van het ‘magische’ mengsel van melk en jodium, dat meestal wordt gebruikt bij de verzorging van komkommers en tomaten.

Niet alle zomerbewoners gebruiken dit product.

Als het op de juiste manier wordt gebruikt, kan het echter heel nuttig en waardevol blijken te zijn, zegt een expert van de BelNovosti-netwerkpublicatie, een landschapsontwerper en een agronoom-wetenschapper.

Waarom wordt een mengsel van melk en jodium gebruikt?

Veel mensen weten dat tomaten vatbaar zijn voor Phytophthora. Maar bij komkommers bestaat het risico dat het blad geel wordt. Behandeling met de gespecificeerde samenstelling kan bescherming bieden tegen deze ongunstige scenario’s.

Het product wordt ook beschouwd als een uitstekende preventie van echte meeldauw.

Er is een mening dat behandeling met melk en jodium de bedden ook zal beschermen tegen het verschijnen van bladluizen.

Hoe de compositie te bereiden

Het zal niet moeilijk zijn om de werksamenstelling voor te bereiden. Eerst moet je een gedeeltelijke emmer water nemen en er een pak gewone melk in gieten.

Voeg vervolgens 10 tot 20 druppels jodium toe. Je kunt ook een beetje zeep toevoegen.

Waar we het eerder over hadden.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips