Wat te doen om te voorkomen dat aubergines bitter worden: 4 manieren, de ene eenvoudiger dan de andere

Баклажаны

Aubergines worden gebruikt om veel heerlijke gerechten te bereiden: vitaminesalades, snackbroodjes, gebakken groenten en diverse gegrilde groenten – dit is slechts een klein deel van wat er van deze groenten kan worden gemaakt.

Het maakt niet uit welk recept je kiest: als je niet eerst de ‘kleine blauwe’ klaarmaakt, loop je het risico de smaak van het hele gerecht te verpesten vanwege de bitterheid die kenmerkend is voor aubergines.

Gelukkig zijn er veel manieren om deze situatie te helpen voorkomen.

Vandaag onthullen we er 4 aan jullie. Laten we beginnen!

1. Om de onaangename bittere smaak te verwijderen, moet je de aubergines met zout bestrooien en na 10-15 minuten onder stromend koud water afspoelen en uitknijpen.

2. Je kunt de groenten ook ongeveer 30 minuten in koud water laten weken, de gehakte groenten vervolgens op keukenpapier leggen en de bovenkant afvegen met hetzelfde servet.

3. Voor deze doeleinden is ook een zoutoplossing geschikt; om deze te bereiden, moet je een eetlepel zout in een liter water roeren). De aubergines moeten ongeveer 15 minuten in dit “bad” blijven, waarna ze eruit moeten worden geperst.

4. Tenslotte kun je een marinade bereiden met sojasaus, een mengsel van balsamico en olijfolie, zure room, azijn of fijngehakte kruiden gemengd met knoflook.

Na zo’n marinade mag je de stukjes aubergine natuurlijk niet wassen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips