Niet elke huisvrouw zal aubergines heerlijk kunnen bakken, omdat deze groente een speciale aanpak vereist.
Als u het kookproces verkeerd aanpakt, kan het product rauw blijven of overmatig uitdrogen.
Bakken is echter in ieder geval het proberen waard, omdat je zonder overtollige olie een heerlijk gerecht kunt bereiden.
Welke trucs zullen van pas komen
Vergeet het weken
Voorheen was deze fase zeer relevant, omdat de groente in de meeste gevallen een merkbare bitterheid gaf. In moderne omstandigheden is het bijna onmogelijk om dergelijke aubergines te vinden: alle variëteiten zijn meestal aangepast aan onze behoeften.
Daarom hoeven nieuwe soorten groenten niet te worden geweekt. Als u dit punt negeert, kunnen er problemen zijn met het bakken.
Door overtollig vocht worden aubergines smakeloos.
Plantaardige selectie
Koop geen grote en “mollige” groenten om te bakken. Integendeel, het is beter om kleine, smalle aubergines met een mooie schil te kiezen.
Ze kunnen niet alleen in plakjes worden gebakken, maar ook in helften.
Speciale olie
Het is belangrijk om niet alleen de bakplaat met olie te behandelen, maar ook de aubergines zelf. De bakplaat is overgoten met gewone plantaardige olie. Maar voor aubergines kun je het proberen.
Plantaardige olie wordt gemengd met gegranuleerde knoflook, paprikapoeder en een kleine hoeveelheid rozemarijn. Deze aromatische olie zal de smaak van gebakken aubergines transformeren.