Waarom je tomaten niet kunt snijden met de steel naar boven: een veelgemaakte culinaire fout

помидоры

Het is algemeen aanvaard dat er niets ingewikkelds is aan het snijden van tomaten.

De procedure is eigenlijk heel eenvoudig. Er zijn slechts bepaalde nuances. Eén daarvan is de juiste plaatsing van de tomaat.

Veel amateurkoks maken een ernstige fout: ze leggen de tomaat met de steel naar boven op een snijplank en beginnen de groente te hakken.

Maar vóór het snijden moet het fruit met de steel naar beneden worden geplaatst!

Een expert op culinair gebied van de online publicatie Belnovosti, een vierderangs kok en bakker, legde uit waarom dit punt zo belangrijk is.

Gevolgen van het verkeerd snijden van tomaten

Als je een tomaat met de steel naar boven in ‘platen’ verandert, zal de groente waarschijnlijk veel sap verliezen.

Bovendien verliest de vrucht een aanzienlijke hoeveelheid vruchtvlees.

In plaats van smakelijke en sappige plakjes krijgt de kok onsmakelijk uitziende, ongelijke en niet de meest smaakvolle stukken.

Daarom moet je ervoor zorgen dat de stengel van de groente die op de snijplank staat, voordat je gaat snijden, zich onderaan bevindt.

Eerder legde de deskundige het uit tijdens het frituren.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips