Hoe de grond te desinfecteren na het oogsten van tomaten: gewone folie komt van pas

помидоры

Het is bekend dat de grond na tomaten altijd speciale zorg nodig heeft, omdat pathogene micro-organismen in de grond kunnen achterblijven.

Als de juiste procedures niet worden uitgevoerd, is het risico op plantenziekten volgend jaar groot.

Er zijn veel methoden voor grondbewerking, die gebaseerd zijn op verschillende gekochte preparaten of op het gebruik van geïmproviseerde middelen. Maar er is de meest kosteneffectieve en ongelooflijk effectieve methode die niet alleen pathogene flora zal vernietigen, maar ook de bodem zal ontdoen van ongedierte en hun larven.

Hoe grond desinfecteren met folie?

De eerste stap is het uitvoeren van de primaire bodembehandelingsprocedure. Je moet het opgraven en alle mogelijke plantenresten verwijderen. Vervolgens moet de grond worden geëgaliseerd. Een hark zal dit verwerken.

Vervolgens voeren we hoogwaardige watergift van de grond uit. Er moet veel vocht zijn: de effectiviteit van de methode zal hiervan direct afhangen.

Vervolgens nemen we een film van een geschikt formaat en bedekken het bed met tomaten. Houd er rekening mee dat er geen schade of gaten in de film mogen zitten.

Vervolgens zetten we de film langs de randen vast met stenen of planken.

Nadat u de film heeft verwijderd, moet u Fitosporin gebruiken. Dankzij deze methode is de grond na de tomatenoogst weer veilig.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips