Hoeveel suiker en zout heb je nodig bij het rollen van tomaten: een recept van Sovjet-huisvrouwen

Помидоры

Ideale tomaten uit blik moeten licht zoet smaken, afhankelijk van de marinade. Om het voor te bereiden, moet je het recept en de technologie strikt volgen.

Het was dit recept dat populair werd onder Sovjet-huisvrouwen en de naden konden bij kamertemperatuur worden bewaard.

Expert van de BelNovosti-netwerkpublicatie Yulia Arkhipova, een vierderangs kok en bakker, vertelde hoe je ideale tomaten voor de winter kunt inmaken.

Vereist:

  • tomaten 2 kg;
  • boluien;
  • knoflook 3 teentjes;
  • dille 1-2 parasols,
  • bessen- en kersenbladeren 2-3 stuks;
  • zout 2 eetl. ik;
  • suiker 4 eetl. ik;
  • azijn (9%) 4 eetl. l.

Hoe koken

1. Was de tomaten en prik ze in met een vork of tandenstoker (de schil barst niet van de hete marinade).

2. Plaats kersen- en bessenbladeren, gehakte knoflook, in ringen gesneden ui, dilleparaplu’s en vervolgens tomaten op de bodem van een schone pot van 3 liter.

3. Giet als je klaar bent kokend water over alles, laat 8-10 minuten staan, giet het water in een pan, breng het aan de kook, voeg azijn, zout en suiker toe.

4. De potten worden gevuld met hete marinade, opgerold, omgedraaid en afgedekt gelaten totdat ze zijn afgekoeld.

Daarna kunt u het opbergen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips