Wanneer is het beter om tomaten in augustus water te geven – ’s morgens of’ s avonds? Elke zomerbewoner zou hiervan op de hoogte moeten zijn

томаты

In het laatste derde deel van de zomer moeten tuinders een specifieke strategie volgen voor het water geven van tomaten.

Het is nog steeds niet de moeite waard om de procedure overdag uit te voeren, omdat veel augustusdagen (en ook die in juli) behoorlijk heet kunnen zijn.

Daarom kan water geven overdag leiden tot snelle verdamping van water en ernstige problemen met het tuingewas.

Op basis van het bovenstaande wordt duidelijk dat het tijdens de derde zomermaanden raadzaam is om tomaten ’s morgens of’ s avonds water te geven.

Maar welk tijdstip van de dag is het beste voor de procedure? Deze vraag werd beantwoord door een expert uit de online publicatie BelNovosti, agronoom en landschapsontwerper Anastasia Kovrizhnykh.

Wanneer kun je tomaten het beste water geven in augustus?

De specialist benadrukt: tijdens deze periode is het raadzaam om het vochttekort in het tomatenbed pas ’s ochtends aan te vullen.

Feit is dat water geven in de ochtend een positief effect zal hebben op de toestand van de plant die de nacht ‘overleeft’.

Maar in augustus kan de luchttemperatuur ’s nachts behoorlijk laag zijn!

Door ’s ochtends warm water te gebruiken, wordt de grond opgewarmd. Als gevolg hiervan krijgen tuingewassen enorme voordelen.

Een belangrijke herinnering: het water geven van tomatenstruiken moet direct bij de wortel gebeuren. Druppels vloeistof mogen niet op fruit en bladmessen verschijnen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips