We bieden een uitstekend recept voor ingemaakte tomaten met toevoeging van worteltoppen.
Het blijkt een zeer smakelijk tussendoortje, in een originele zachte en zoete marinade.
De familie zal tevreden zijn met de nieuwe voorbereiding.
Kok Yulia Arkhipova, een expert in de online publicatie BelNovosti, deelde het recept.
Ingrediënten
Verse tomaten;
Wortel toppen 10 takken;
Zwarte peperkorrels 10 st.;
Drinkwater 5 liter;
Kristalsuiker 20e eeuw. l.;
Steenzout 4 eetl. l.;
Voedselveilige azijn 9% 23 eetl. l.
Kook methode
Zet vier glazen potten van 3 liter klaar.
Was ze en steriliseer ze.
Was kleine tomaten samen met kruiden en laat overtollig vocht weglopen.
Leg de worteltoppen en peperkorrels op de bodem van de potten, plaats de tomaten erop en kies vlezige en sterke.
Om de marinade te maken, los je azijn, zout en suiker op in water. Vervolgens moet je de tomaten in de potten gieten, afdekken met een deksel en in een grote pan plaatsen om te steriliseren in een waterbad.
Steriliseer de potten na het koken van water in een pan gedurende 12-17 minuten.
Sluit ze af met de deksels, draai ze om, bedek ze met een deken en laat ze afkoelen, nadat je ze met een deken hebt afgedekt.
Breng de conservenblikken vervolgens over naar de kelder, kelder of schuur.