Waarom tomaten niet rood worden: 3 meest waarschijnlijke redenen

Томаты

Soms bevinden zomerbewoners zich in een situatie waarin de tomaten die ze met liefde kweken niet rood willen worden, en daar zijn verschillende redenen voor.

We raden u aan uit te zoeken waar dit mee te maken kan hebben.

Ongeschikte temperatuur

Voor het rijpen van tomaten is een constant warme temperatuur in het bereik van 18-29 graden met een plusteken het meest geschikt.

Een te hoge temperatuur (boven +32 graden) beschadigt de vruchten, die niet goed rijpen, en een te lage temperatuur (+10-15 graden) vertraagt ​​het rijpingsproces – in dergelijke omstandigheden zullen de vruchten hun smaak niet volledig kunnen onthullen en kleur.

Fout met meststof

Tomaten hebben een evenwichtige voedingsstoffen nodig om de juiste kleur en goede rijping te bereiken.

Als er niet genoeg stikstof en fosfor is, worden de tomaten geel en blijven ze onrijp, terwijl te veel kunstmest kan leiden tot overmatige vegetatieve groei van tomaten, waardoor ze hun smaak en kleur niet volledig kunnen ontwikkelen.

Verlichting

Verlichting speelt een belangrijke rol in het rijpingsproces van tomaten.

Tomaten hebben een bepaalde hoeveelheid zonlicht nodig om de fotosynthese op gang te brengen, die de suikers produceert die nodig zijn voor de ontwikkeling en rijping van fruit. Gebrek aan licht kan dit proces vertragen of verstoren.

De optimale tijd voor het rijpen van tomaten is minimaal 6-8 uur direct zonlicht per dag.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips