Paprika’s en aubergines invriezen voor de winter. Hoe je het correct doet, om je smaak en aroma niet te verliezen

перец

Niet alle huisvrouwen slagen erin de smaak en gunstige eigenschappen van producten na het invriezen te behouden.

Na het invriezen verandert de structuur van groenten en worden ze vezelig. Dit geldt voor tomaten, courgettes, paprika’s en aubergines.

Als ze niet op de juiste manier worden ingevroren, worden ze na het ontdooien rubberachtig en verliezen ze hun smaak.

We raden u aan te leren hoe u aubergines en paprika’s op de juiste manier kunt invriezen. Sommige huisvrouwen adviseren om aubergines te bakken voordat ze invriezen, en ze vervolgens in te vriezen.

Aubergines moeten worden gewassen, gedroogd en op een bakplaat worden geplaatst. Bak groenten een half uur op 200 graden.

Na het koken dek je ze een tijdje af met folie, zodat ze goed kunnen stomen.

Schil vervolgens de groenten, leg ze op bakpapier en plaats ze in de vriezer.

Het is niet nodig om groenten in ritssluitingszakken in te vriezen; ze blijven aan elkaar plakken.

Voor gebruik hoeft u alleen maar de paprika’s of aubergines te ontdooien en ze te gebruiken om verschillende salades en voorgerechten te bereiden.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips