Tomatenzaden verzamelen zonder fouten: stapsgewijze handleiding

помидоры

Tomaten worden gebruikt om zaden van 2-3 trossen stengels te verzamelen.

Ze moeten qua uiterlijk correct zijn, afhankelijk van de variëteit, vorm, smaak, kleur, grootte, zonder schade, gebreken of vlekken.

De geselecteerde tomaat moet goed rijpen aan de struik, en zodat niemand hem oppakt, is deze tomaat vastgebonden met een gekleurd lint, maar een zeer overrijpe tomaat kan in het midden ontkiemen.

Materialen voor het verzamelen van tomatenzaden:

• beker;
• kleine zeef;
• schuimspons;
• een stuk papier;
• theelepel;
• klein scherp mes.

Voortgang

Snij de tomaat in 4 delen, verwijder alle zaadjes en doe in een glas.

Je kunt een glas zaden 2-3 dagen laten staan, zodat ze gaan gisten, en ze vervolgens eenvoudigweg afspoelen met schoon water en aan de lucht laten drogen totdat ze stromen.

Maar je hoeft de zaden niet te fermenteren, het belangrijkste is dat je er geen druppel water aan toevoegt.

Nadat je de zaadjes uit de tomaat hebt verwijderd, doe je ze in een kleine zeef en spoel je ze af onder stromend water.

Roer de zaden door met een lepel en spoel ze goed af om eventueel slijm te verwijderen, plaats de zaden op een schuimspons en verdeel ze erover met een mes.

Doe dit meerdere keren totdat al het slijm op het schuim achterblijft.

Selecteer tegelijkertijd defecte en kleine zaden.

Breng zaden van hoge kwaliteit over op papier om verder te drogen.

De zaden worden een week in de schaduw gedroogd.

Vervolgens worden ze verpakt in verpakkingszakken of papieren enveloppen met vermelding van de datum van verzameling en de naam van het ras.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips