Hoe je de allereerste tekenen van Phytophthora op tomaten kunt leren herkennen

помидоры

Deskundigen classificeren Phytophthora als een van de gevaarlijkste ziekten die niet alleen tomaten beschadigen, maar ze ook volledig vernietigen.

Bij gemiddelde luchttemperaturen (ongeveer 20 graden Celsius) ontwikkelt de infectie zich in slechts drie dagen tot catastrofale niveaus. En bij een hoge luchtvochtigheid gaat het nog sneller.

In gevallen waarin de behandeling wordt uitgesteld of uitgesteld, sterven de planten binnen anderhalve tot twee weken volledig af. Daarom is het uiterst belangrijk om de eerste symptomen van deze vreselijke ziekte op tijd te kunnen herkennen.

In de meeste gevallen merken tuinders pas dat er iets mis is als de vruchten zelf beginnen te rotten.

Ze haasten zich om de oogst dringend te redden, maar in dit stadium kan niets worden gecorrigeerd: fruitschade is de laatste fase van infectie. Het meest redelijke wat je in deze situatie kunt doen, is de struik opgraven en verbranden.

Bij besmetting met Phytophthora kunnen planten alleen worden gered als de allereerste tekenen op tijd worden opgemerkt.

Daarom is het uiterst belangrijk om de beplanting regelmatig te inspecteren en tijdig maatregelen te nemen om ze te beschermen.

Allereerst nestelt de schimmel zich op de onderste bladeren van tomaten. De aanwezigheid ervan kan worden bepaald door donkere, wazige vlekken en een witachtige laag op de achterkant van de bladeren.

Als het warm weer wordt, drogen de besmette gebieden zeer snel uit en brokkelen af ​​bij de minste aanraking.

Vervolgens begint de infectie zich door de plant te verspreiden, waarbij de stengels, stengels en vruchten zelf worden aangetast.

Het is in dit stadium al onmogelijk om de manifestaties ervan niet op te merken: de hele struik is bedekt met bruine vlekken en de tomaten beginnen zwart te worden.

Het heeft geen zin meer om ze in deze periode te verzamelen, zelfs als er ideale omstandigheden zijn, zullen ze nog steeds niet kunnen overleven en rijpen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips