Wat paprika’s niet mogen voeren: kunstmest, waardoor de hele oogst verloren gaat – een veelgemaakte fout van zomerbewoners

перец

Peper is een van de meest populaire tuingewassen.

Niet elke zomerbewoner die deze plant kweekt, slaagt er echter in om veel groot, geurig en sappig fruit te krijgen.

Sommige tuinders zijn volledig beroofd van hun oogst.

In veel gevallen wordt een dergelijk negatief resultaat verklaard door de toepassing van één meststof die gevaarlijk is voor groentegewassen.

Anastasia Kovrizhnykh, een expert van de BelNovosti-netwerkpublicatie, agronoom en landschapsontwerper, sprak over een product dat een enorme bedreiging vormt voor de paprikaoogst.

Wat moet je paprika’s niet voeren?

Elke meststof die chloor bevat, is gevaarlijk voor de plant.

Pepper is erg “bang” voor dit micro-element.

Feit is dat het populaire tuingewas chloor niet goed verdraagt.

Het resultaat kan een volledige stop in de groei en ontwikkeling van peper zijn. Er kunnen ernstige problemen met fruit en bladmessen optreden.

Volledig verlies van de oogst is mogelijk.

Bovendien moet de zomerbewoner zich bewust zijn van een dergelijk gevaarlijk gevolg als de langzame uitloging van chloor uit de bodem.

Het is ook de moeite waard om te benadrukken dat de toestand van peper negatief kan worden beïnvloed door een teveel aan stikstof, calcium en fosfor. Maar het is chloor dat het grootste gevaar voor de plant vormt.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips