De favoriete meststof van tuinders: het maakt je tomaten smaakloos, klein en hol

помидоры

Als uw tomaten klein, smaakloos en hol worden, voert u ze waarschijnlijk niet op de juiste manier.

We zullen u vertellen welke overtollige mest de opbrengst aan tomaten vermindert.

Wat tomaten niet te veel voeren

Stikstof. Tekenen van overmaat (vermesting van tomaten) zijn: krachtige stengels en donkergroene bladeren; bladkieming op ongebruikelijke plaatsen; groei van fruitclusters; voortzetting van de bloemenborstel door de stiefzoon; vallen van de eierstokken; kleine, smaakloze en holle vruchten.

Het is niet nodig om veel compost of minerale meststoffen met een hoog stikstofgehalte aan de grond toe te voegen voordat u tomaten plant.

Na het planten mag je de tomaten niet water geven met kruidenpuree; de ​​hoeveelheid licht verteerbare stikstof daarin is buiten de schaal.

Het is veel gemakkelijker om het tekort aan dit element te compenseren dan om het teveel ervan te elimineren.

Je moet als volgt te werk gaan: we planten zaailingen zonder stikstofmeststoffen, voegen een schep goed gerijpte compost toe aan elk gat en controleren vervolgens de bladeren.

Als ze een normale groene kleur hebben, ontwikkelen de zaailingen zich correct en op tijd, we voegen geen stikstofmeststoffen meer toe.

Als er tekenen zijn van stikstofgebrek, kan bemesting met ureum (ureum) helpen.

Voor 10 liter water heb je 20 gram kunstmest nodig, voor elke plant een liter oplossing (na het water geven).

Als de tomaten oververhit zijn, kun je proberen ze te redden met kaliummonofosfaat, maar je moet de instructies strikt volgen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips