Regels voor het snoeien van kersenbomen: wijk er niet van af als je de boom niet kwijt wilt raken

Вишня

Het snoeien van kersen, wat traditioneel in de herfst gebeurt, hangt grotendeels af van de variëteit, boomvorm en andere factoren.

Er zijn echter ook standaardregels die niet alleen mogelijk zijn, maar bovendien moeten worden toegepast als u deze procedure uitvoert, zegt een deskundige van de netwerkpublicatie BelNovosti, een agronoom en een landschapsontwerper.

Ten eerste mag de eerste laag takken, om de kers niet te beschadigen, geen afwijking van de stam groter dan 40 graden hebben.

Ten tweede, als we het hebben over grote en oude takken, moeten ze in een ring worden gesneden.

Dit betekent dat er aan de basis ringvormige knobbeltjes zitten, die voorzichtig langs de bovencontour moeten worden verwijderd.

Probeer tegelijkertijd geen stronken of beschadigingen achter te laten.

Ten derde is het ten strengste verboden om mee te snijden met de ring. Als u ongehoorzaam bent, wees er dan op voorbereid dat dergelijke acties het begin van processen zullen veroorzaken, zoals het kraken van hout, het rotten van de schors en de vorming van holtes.

Ten vierde zullen we het hebben over het snijden “op de knop”, dat wordt uitgevoerd om de juiste vorm van de kroon te vormen.

Als het je doel is om de kersen dikker te maken, verwijder dan de binnenste knop en, omgekeerd, verwijder voor het dunner worden de buitenste. Het trimmen gebeurt onder een hoek, vertrekkend van het groeipunt met 5 mm.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips