Wat kan er na uien worden geplant: ervaren zomerbewoners gaven aanbevelingen

лук

Om ervoor te zorgen dat de oogst u van jaar tot jaar tevreden blijft stellen met zijn kwaliteit en volume, moet u zich houden aan de basisaanbevelingen met betrekking tot vruchtwisseling.

Daarom is het, zelfs met een klein perceeloppervlak, de moeite waard om gewassen af ​​te wisselen.

Na uien is het raadzaam om op drie plantmogelijkheden te letten, zegt een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper.

Waar je op kunt letten

Sommige soorten groen

Dit type plant groeit goed na de uienoogst. De beste opties kunnen rucola en alle soorten sla zijn. Je kunt ook een tuinbed gebruiken voor dille en peterselie als je van dit soort groenten houdt.

Aardbei

Als u op zoek bent naar een goede plek voor het planten van aardbeien, dan is het bed na de uien een goede optie. Volgens de observaties van de zomerbewoners zullen de bessen veel minder pijn doen en zal de plaagpopulatie ook afnemen.

Uien en aardbeien gaan over het algemeen goed samen.

Sommige groenten

Opgemerkt wordt dat wortels na uien heerlijk aanvoelen, dus deze groente kan veilig worden geplant. Bieten zouden ook een goede optie zijn om na uien te planten.

Je kunt ook radijsjes planten.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips