Je kunt op deze plaatsen geen appelboom planten: je zult de oogst nooit zien.

Яблоня

De herfst wordt ongetwijfeld als een gunstige tijd beschouwd, die moet worden gebruikt om fruitbomen, waaronder appelbomen, op uw perceel te planten.

Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en een landschapsontwerper adviseren echter eerst uit te zoeken op welke plek de appelboom niet zal groeien, om geen fatale fout te maken.

Dus als de gekozen plantplaats vaste klei en onontwikkelde turf is, moet het idee om hier een appelboom te planten worden opgegeven.

Feit is dat bij dergelijke soorten grondwaterstagnatie niet kan worden vermeden.

Dit onaangename fenomeen zal elk najaar en voorjaar optreden, waardoor het wortelsysteem van de jonge boom zal lijden.

Daarnaast zijn ook open gebieden opgenomen in de lijst met verboden gebieden.

In dit geval is de reden dat op zo’n plek een appelboom die niet wordt beschermd door aanplant, zal worden beschadigd door koude winterwinden.

Probeer in plaats daarvan een plaats voor de appelboom te kiezen op een vlakte of op een heuvel (niet in een laagland), waar het grondwaterpeil niet dichterbij is dan 1,5 meter, waarbij een afstand van 3 meter tussen de appelbomen overblijft, en 10- 15 meter tussen appelbomen en beschermende beplanting.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips