Wat kan er geplant worden in oktober: dit is de tijd voor deze gewassen

Огород

Als je volgend voorjaar een deel van de stress van het tuinieren wilt wegnemen, probeer dan in de herfst koudetolerante groenten, knoflook en wat wortelgroenten te zaaien.

Bovendien weet een expert van de online publicatie BelNovosti, agronoom en landschapsontwerper, dankzij deze techniek zeker dat u uw eerste oogst eerder dan normaal kunt oogsten.

En het feit dat sommige gewassen bij het zaaien in de herfst veel beter vrucht dragen, kan niet worden ontkend. Neem bijvoorbeeld winterknoflook: het wordt beschouwd als de standaard voor smaak en kwaliteit.

Het is echter voldoende om de voordelen van deze zaaioptie op te sommen. Je kunt je beter vertellen welke planten hiervoor geschikt zijn.

De lijst kan dus veilig worden geopend met de bovengenoemde knoflook, die in de regel begin oktober wordt geplant, en zijn “broer” – nigella-ui (de juiste tijd daarvoor is oktober-november).

Koudebestendige dille, waarvan de zaden zelfs uitkomen als het raam maar een paar graden boven nul staat, kan in de herfst worden geplant, wanneer een verkwikkende lichte vorst begint (opnieuw valt dit keer meestal in de tweede helft van de maand). oktober en november).

Al het bovenstaande is in gelijke mate van toepassing op koriander en peterselie.

Maar voor spinazie zijn twee verschillende periodes tegelijk geschikt: begin oktober en de periode waarin stabiele koude temperaturen met een lichte temperatuur onder het vriespunt op aarde neerdalen. In het eerste geval gaat de spinazie met blad de winter in, in het tweede geval verschijnt het blad in de lente.

Ten slotte zou het passend zijn om de lijst af te sluiten met gewassen als slamosterd (eind oktober-november), zuring (november), wortelen (dagen waarop de temperatuur niet lager is dan +5 graden), bieten (het temperatuurbereik begint bij 0 en eindigt bij –5 graden), radijsjes (stabiele temperaturen onder nul).

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips