Welke 3 gewassen in de schaduw kunnen opleveren: niet alle zomerbewoners weten het

дача

Aan het einde van het seizoen beginnen ervaren zomerbewoners al met het opstellen van een beplantingsplan voor het volgende jaar, omdat dit zal helpen begrijpen welke procedures nodig zijn.

De meest niet-geclaimde gebieden op het terrein zijn de schaduwrijke zones, aangezien niet alle planten zich onder dergelijke omstandigheden normaal kunnen ontwikkelen.

Er zijn echter drie opties die veilig in de schaduw kunnen worden gekweekt, merkt landschapsontwerper en agronoom-wetenschapper op, expert van de online publicatie BelNovosti.

Wat kun je in de schaduw planten?

Biet

Niet elke zomerbewoner herinnert zich dat bieten voor borsjt veilig in de schaduw kunnen worden gekweekt. Het enige punt is dat het gewas iets langer zal rijpen dan normaal.

Ook heeft de knolgewas een miniatuurformaat, wat ideaal is voor borsjt.

Specerijen

Ja, de kruiden worden misschien niet zo sappig en geurig als we zouden willen, maar we kunnen nog steeds de oogst oogsten. Daarom is het de moeite waard om deze optie te overwegen als er vrije plekken in de schaduw zijn.

Salade

Er zijn veel soorten sla, dus je kunt experimenteren met het kweken ervan. Alle soorten bladgroenten passen zich goed aan de ontwikkelingsomstandigheden in de schaduw aan.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips