Waarom moeten meststoffen die in het najaar worden toegepast diep in de grond worden ingebed: wist je dat?

Огород

Als u besluit uw perceel te bemesten met het begin van de herfst (en ervaren zomerbewoners weten dat deze procedure verplicht is), onthoud dan dat meststoffen diep in de grond moeten worden ingebed.

Op de vraag “Waarom?” beantwoord door een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper.

Om te beginnen is het dus de moeite waard eraan te herinneren dat groentegewassen aan het begin van hun groei, dat wil zeggen in de eerste 30-40 dagen, slechts een tiende van de voedingsstoffen uit de bodem opnemen.

Het grootste deel van het voedsel wordt later, op dag 40 tot 50, door hen geconsumeerd en gebruikt voor de vorming en rijping van het gewas.

Tegen de tijd dat de vruchtvorming of wortelgroei begint, hebben planten al een ontwikkeld wortelstelsel verworven, waardoor ze de stoffen die ze nodig hebben uit de diepten van de grond halen.

Dit is de reden waarom meststoffen die in de herfst worden aangebracht, tot een diepte van 20 cm (of zelfs dieper) in de grond moeten worden ondergedompeld.

Specifieke indicatoren zijn afhankelijk van welk soort gewas in de toekomst in dit bed zal worden verbouwd, omdat elk van hen wortels heeft die een bepaalde diepte bereiken.

En natuurlijk moet je de noodzaak van bemesting niet vergeten bij het begin van de lente, onmiddellijk voordat je groenten plant (zoals inderdaad in de eerste maand van hun ontwikkeling), zodat ze in die allereerste fase van hun groei voldoende voeding.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips