Hoe sappige groene uien op een vensterbank te laten groeien: 3 trucs die je niet mag vergeten

лук

Veel mensen hebben in de winter en de herfst te maken met een tekort aan vitamines en mineralen, dus vooral groen wordt belangrijk.

De chemische samenstelling van groene uien is ongewoon rijk, dus het is de moeite waard om te consumeren voor de algehele gezondheid van het lichaam.

Het zal leuk zijn om te weten dat je het zonder veel moeite direct op de vensterbank van je appartement kunt laten groeien, merkt een expert van de BelNovosti-netwerkpublicatie op, een agronoom en landschapsontwerper.

Welke 3 trucs zorgen ervoor dat je groenten sappig en zoet worden?

Trimmen

Om de veren groot, mooi en sappig te maken, kun je de ui het beste van tevoren inkorten. Er zijn verschillende technieken die goede resultaten kunnen opleveren.

Sommigen proberen alleen het bovenste gedeelte te ‘vangen’. Anderen sneden stoutmoedig een derde van de ui af. Beide opties geven even goede resultaten.

Water temperatuur

Water is een belangrijk element, zeker als je kiemvloeistof gebruikt. Op het moment van planten dient u een temperatuur van 30 graden te kiezen.

Als u kiest voor klassieke grondbeplanting, moet voor irrigatie water van de aangegeven temperatuur worden gebruikt.

Als je voor aarde hebt gekozen

Klassieke opties voor het kweken van uien hebben ook hun voordelen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond van hoge kwaliteit en vruchtbaar is.

Daarom moet u aandacht besteden aan bewezen mengselrecepten.

Een goede optie is een combinatie van hoogwaardige grond, turf en zaagsel. Je kunt zand ook mengen met turf en aarde.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips