Hoe dorpsbewoners die nooit naaktslakken tegenkomen, voor hun zomerhuisje zorgen: niet iedereen weet ervan

дача

Veel dorpelingen hebben zulke goed onderhouden tuinen dat naaktslakken deze lijken te mijden.

Maar zomerbewoners kunnen het hele arsenaal aan industriële preparaten gebruiken, maar nog steeds tevergeefs vechten tegen ongedierte.

Daarom adviseert een deskundige van de online publicatie BelNovosti, een wetenschappelijk agronoom en landschapsontwerper, om dergelijke gebieden nader te bekijken.

Wat is er zo speciaal aan hen?

Speciaal huisdier

Veel dorpelingen proberen hun perceel gunstig te maken voor het leefgebied van minstens één pad. Ze creëren speciale omstandigheden voor haar en maken zelfs een miniatuurvijver. Slechts één pad zal genoeg zijn om slakken voor eens en voor altijd te vergeten. En uw nieuwe “huisdier” zal veilig zijn voor de tuin.

Onkruid gras

Dorpelingen gebruiken verschillende methoden om met onkruid te werken. Sommigen geven de voorkeur aan regelmatig wieden, anderen gebruiken actief mulch. In ieder geval verkleint dit de kans op slijmvorming.

Hetzelfde moet je doen met plantenresten: gebruik ze onmiddellijk of vernietig ze.

Naalden

Naast de eerste twee methoden kun je dennennaalden toevoegen. Ze worden langs de omtrek van het perceel zelf geplaatst en naast gewassen waarin vooral naaktslakken actief geïnteresseerd zijn.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips