Hoe rozen correct te bedekken: 3 subtiliteiten die veel mensen vergeten

розы

Elke ervaren tuinman begint zich aan het einde van de zomer voor te bereiden op de procedure voor het bedekken van rozen.

Feit is dat de juistheid van onze acties grotendeels bepaalt of de rozen tijdens het koude seizoen “levend” zullen blijven of zullen sterven.

Daarom is het de moeite waard om belangrijke nuances te onthouden die een beslissende rol kunnen spelen bij overwintering, merkt een expert uit de online publicatie BelNovosti op, een wetenschappelijk agronoom en landschapsontwerper.

Welke 3 belangrijke nuances moeten bloemenkwekers kennen?

Temperatuur

Het is uiterst belangrijk om bij te houden op welk tijdstip de schuilplaatsprocedure moet worden uitgevoerd. Zowel een te haastige als een te late procedure worden even gevaarlijk voor bloemen.

Het volgende wordt aanbevolen: wacht 14 dagen tot de dagtemperatuur tussen de twee en vijf graden Celsius ligt. Dit is de perfecte tijd.

Vuren takken en sneeuw

Veel mensen maken ruzie over het isoleren van overdekte rozen. De veiligste en hoogste kwaliteit opties zijn echter sparren takken en sneeuw.

Ventilatie

Veel mensen vergeten dit, maar het is belangrijk om rozen te ventileren tijdens perioden van opwarming. De procedure wordt ook uitgevoerd in het voorjaar, wanneer de temperatuur niet onder de -10 graden komt. In dit geval beginnen ze op regelmatige basis te worden uitgevoerd.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips