Is het nodig om aardbeien water te geven voordat ze voor de winter worden afgedekt: alleen ervaren tuiniers weten het juiste antwoord

клубника

In de meeste gevallen wordt aanbevolen om aardbeien voor de winter af te dekken, omdat dit de bessenoogst beschermt tegen negatieve weersomstandigheden.

Dit is vooral belangrijk als u uit de eerste hand bekend bent met koude winters en de gecultiveerde variëteit gevoelig is voor dergelijk weer.

Niet elke zomerbewoner weet echter of het nodig is om onmiddellijk vóór de beschuttingsprocedure water te geven, merkt een expert van de BelNovosti-netwerkpublicatie op, een landschapsontwerper en een agronoom-wetenschapper.

Wat is het juiste antwoord op deze vraag?

Als de herfst droog blijkt te zijn en de datum voor het uitvoeren van de beschuttingsprocedure al nadert, dan is het zeker de moeite waard om water te geven. Hierdoor kunt u een positief effect hebben op de conditie van de plant.

Als je aardbeien water geeft, zijn ze minder “bang” voor koud weer, wat erg belangrijk is.

Als u de grond bevochtigt voordat u gaat schuilen, kunt u het vereiste warmteniveau beter behouden, wat een positief effect zal hebben op de overwintering van de plant.

Maar het gebrek aan vocht kan leiden tot schade aan het wortelsysteem van de plant.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips