Welke planten mogen niet op de site worden gekweekt: ze zijn ongelooflijk gevaarlijk

дача

Veel zomerbewoners beginnen in de herfst en winter actief met het plannen van hun landschapsontwerp voor volgend jaar.

Door verschillende combinaties van planten te gebruiken, kun je een ontzettend spectaculaire sfeer creëren.

Bij het kiezen van planten moet je er echter rekening mee houden dat ze ondanks hun buitengewone schoonheid ongelooflijk gevaarlijk kunnen zijn, waarschuwt een expert uit de online publicatie BelNovosti, een landschapsontwerper en agronoom.

Met welke planten moet je uiterst voorzichtig zijn?

Castorboon

Het ziet er heel indrukwekkend en mooi uit, maar de dreiging kan uiterst ernstig zijn. Niet iedereen weet dat ricinusvruchten interne organen kunnen beschadigen.

Het gevaar is dat de vruchten er mooi en ongewoon uitzien, waardoor kinderen erin geïnteresseerd kunnen raken.

Wolfsbast

Onder natuurlijke omstandigheden wordt deze bloem op wetgevend niveau beschermd, omdat deze uiterst zeldzaam is. Sommige dappere tuinders besluiten echter de plant te gebruiken bij het inrichten van hun perceel.

Alles aan de bast van een wolf is gevaarlijk. Het eten van de bessen kan dodelijk zijn, en te lang naar de bloem kijken kan door stuifmeel duizeligheid, zwakte en migraine veroorzaken.

Colchicum

De bloem ziet er echt uniek en ongewoon uit, daarom besteden veel mensen er aandacht aan. De krokus vormt echter een reële bedreiging voor het menselijk leven.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips