Wat kan direct op de vensterbank worden gekweekt: ervaren zomerbewoners deelden tips

лук

In de herfst en winter beginnen veel mensen nostalgisch te worden naar geurige groenten en kruiden met hun geweldige smaak en geur.

In de winter is het uiterst moeilijk om dergelijke producten te vinden.

Groenten zijn niet langer zo aantrekkelijk en smakelijk dat ze je alleen maar verdrietig maken. Je kunt echter altijd zelf kruiden kweken, zegt een expert uit de online publicatie BelNovosti, agronoom en landschapsontwerper.

Waar je op kunt letten

Dille met peterselie

Dit zijn de meest populaire groenten die goed bij vrijwel elk gerecht passen. Het goede nieuws is dat de planten zich prima voelen op de vensterbank.

De eerste oogst dille kan na 1,5 maand worden geoogst. Het is beter om peterselie in de gaten te houden: als deze 10 centimeter groot is, kun je hem veilig eten.

Salade

Je kunt proberen elk type sla direct op je vensterbank te kweken. U hoeft alleen maar een geschikte container te kiezen die rekening houdt met de specifieke kenmerken van de plant. De voorkeur wordt gegeven aan vierkante containers. Binnen enkele weken kunt u al genieten van verse en biologische salade.

Ui

Veel mensen hebben deze plant op hun vensterbanken staan, omdat groene uien gemakkelijk kunnen worden geclassificeerd als niet veeleisende gewassen. Het is belangrijk om te onthouden dat de plant je eten niet alleen kleurrijker maakt, maar ook gezonder.

Andere opties

Veel mensen kweken thuis oregano. Het is belangrijk om vóór de bloei te oogsten. Dezelfde regel geldt voor alle soorten basilicum, die ook thuis goed groeien.

Je kunt zelfs salie op je vensterbank laten groeien. De plant wordt het nuttigst tijdens de bloei.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips