Hoe u uw zomerhuisje tegen slangen kunt beschermen: de meest effectieve methoden worden genoemd

змея

Slangen behoren tot de onaangename “bezoekers” van onze site, en een ontmoeting met wie niemand tevreden zal zijn.

Zelfs als een slang niet giftig is, hebben veel mensen een instinctieve angst.

Vergeet ook niet dat sommigen van hen een ernstige bedreiging kunnen vormen voor het menselijk leven en huisdieren, herinnert een expert van de BelNovosti-netwerkpublicatie, een landschapsontwerper en agronoom, zich.

Welke remedies kunnen worden gebruikt

Knoflook

Als je knoflook in grote hoeveelheden plant, vooral rond de omtrek van het perceel, is het onwaarschijnlijk dat slangen je zullen bezoeken. Feit is dat ze de geur van de plant niet kunnen verdragen.

Vergeet daarom niet meer knoflook te planten.

Jaag egels niet weg

Sommige mensen vergissen zich als egels planten en paddenstoelen eten: het zijn echte roofdieren. Als een egel zich in de buurt van uw eigendom vestigt, vergeet u niet alleen slangen, maar ook knaagdieren.

Mosterd

Eén eenvoudige procedure kan periodiek worden uitgevoerd. U moet de omtrek van het gebied “omlijnen” met mosterdpoeder. Dit voorkomt ook dat slakken de tuin binnendringen.

Het is de moeite waard eraan te denken dat na de regen de mosterdlaag moet worden vernieuwd.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips