Hoe u het gazon in de herfst water geeft, zodat het in de lente helder en zonder kale plekken is: opmerking voor zomerbewoners

огород

Het gazon is een belangrijk onderdeel van het buitenstedelijk gebied. Het is fijn als er een prachtige plek in het land is waar je zelfs op blote voeten kunt lopen.

Om uw gazon er goed uit te laten zien, moet u veel procedures uitvoeren. Eerst een knipbeurt krijgen. Ten tweede: verwijder onkruid.

En natuurlijk kan het belang van bemesting niet worden genegeerd. Gazongras heeft, net als tuingewassen, voeding nodig.

Bovendien is het noodzakelijk om het tekort aan voedingsstoffen en micro-elementen te compenseren, niet alleen in de lente, maar ook in de herfst.

Anders zal het gazon moeilijk kunnen ‘overwinteren’, zal het niet goed ontkiemen en zal het aan het begin van het nieuwe zomerseizoen geen heldergroene kleur krijgen.

Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, vertelde ons wat voor soort behandeling gazongras nodig heeft vóór het begin van vorst en sneeuw.

Hoe gazongras in de herfst te voeren

De nadruk moet liggen op complexe meststoffen die alle essentiële micro-elementen bevatten.

We hebben het over producten met het opschrift NPK. Elke letter in deze afkorting betekent een symbool van chemische elementen die belangrijk zijn voor planten (N – stikstof, P – fosfor, K – kalium).

In de herfst heeft gazongras al deze componenten nodig. Maar het is belangrijk om aandacht te besteden aan hun verhouding. Er mag weinig stikstof zijn (niet meer dan 10%). Het fosforgehalte moet 12 tot 20% zijn, en kalium – ongeveer 30%.

In dit geval zal de kruidachtige vegetatie zich voorbereiden op vorst en de wortels versterken, maar vroegtijdige groei van groene massa zal worden voorkomen.

Bereid een oplossing op basis van NPK-meststof voor en geef het gazon water met de resulterende vloeistof. De procedure moet worden voltooid vóór het begin van ernstig koud weer.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips