Waarom ervaren tuinders het liefst vóór de winter bomen planten: niet iedereen weet hiervan

дерево

Bomen (zowel fruit- als sierbomen) worden doorgaans twee keer per jaar geplant: aan het begin en aan het einde van het seizoen.

Elk seizoen heeft zijn fans.

Nu zijn kwesties met betrekking tot herfstbeplanting zeer relevant. Het heeft een aantal voordelen die ervaren tuiniers op prijs stellen, merkt een expert uit de BelNovosti-netwerkpublicatie, een agronoom en landschapsontwerper op.

Wat zijn de voordelen van deze aanpak?

Plantmateriaal wordt goedkoper

Het is een verbazingwekkend feit, maar aan het einde van het zomerseizoen kun je echt veel besparen op de aanschaf van plantmateriaal.

Daarom kunt u meer gewassen kopen die u interesseren.

Kwaliteit

In het voorjaar is het bepalen van de kwaliteit van een zaailing erg moeilijk: alleen een specialist kan de taak aan. Maar in de herfst is het niet moeilijk om een ​​​​zieke of niet erg goed ontwikkelde boom te identificeren.

Daarom kunt u in de herfst zelf de meest gezonde en hoogwaardige zaailing kiezen.

Gemak

Veel mensen weten dat het planten van bomen aan het einde van het seizoen veel gemakkelijker is, omdat de bodem- en weersomstandigheden comfort voor ontwikkeling creëren.

Als het je lukt om bomen te planten vóór het begin van de vorst, zullen ze zich actief en snel ontwikkelen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips