Hoe aubergine met gehakt te koken: een ongewoon recept

Баклажан

Het is tijd om na te denken over welke heerlijke dingen er van aubergines kunnen worden gemaakt. Er zijn genoeg recepten om de smaak van bosbessen naar voren te brengen.

Dit is niet het meest gewone gerecht: aubergine met gehakt.

Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een chef-kok en bakker van de vierde categorie, vertelde ons hoe we moesten koken.

Vereist:

  • aubergine 2 stuks;
  • gehakt 200-250 g;
  • plantaardige olie 5 eetl. ik;
  • ui 1 stuk;
  • knoflook 2 teentjes;
  • tomatensaus 7-8 eetl. ik;
  • heet water 200 ml;
  • kaas, zout en kruiden naar smaak.

Hoe koken

1. Snij de aubergines in de lengte in plakjes en leg ze op een bakplaat.

2. Meng plantaardige olie met zout en peper, vet de groenten in en bak ze in een voorverwarmde oven op 220 graden Celsius gedurende 20 minuten.

3. Snijd en bak de ui goudbruin, voeg er gehakt aan toe en breng het klaar en voeg gehakte knoflook en tomatensaus toe.

4. Leg de afgewerkte plakjes aubergine in een ovenschaal, in lagen, afgewisseld met gehakt. Bestrooi de laatste laag met geraspte kaas.

Voeg water, tomatensaus, kruiden en olie toe. Breng tot het gaar is in de oven, voorverwarmd tot 190 graden gedurende 20 minuten. Eet smakelijk!

Eerder vertelden we je over geur en smaak.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips