Waarom vindingrijke zomerbewoners “Witheid” gebruiken op hun percelen: je zult verrast zijn

Огород

Er is een wijdverbreid geloof onder “gele mond”-tuinders en tuiniers dat “witheid” chloor bevat. In feite zijn calciumzouten aanwezig in het zogenaamde bleekmiddel, terwijl natriumzouten tot de componenten van “Witheid” behoren.

Dit betekent dat deze chemische stof voor allerlei doeleinden in zomerhuisjes kan worden gebruikt. Eén daarvan is zaadbehandeling.

Voor dit doel heeft u “Witheid” nodig met een gehalte aan werkzame stof van 10%. Als u een meer geconcentreerde formulering gebruikt, zorg er dan voor dat u deze verdunt met water.

Er is ook niets ingewikkelds aan het etsproces zelf.

Het enige dat u hoeft te doen, is de zaden (ze moeten droog zijn) een paar minuten in “Witheid” te dopen, maar niet langer dan 10 minuten.

Hierna wordt het plantmateriaal gewassen in schoon water en wordt er direct geplant.

Een klein zakje dat gemakkelijk van gaas of verband kan worden gemaakt, zal u helpen de procedure nog gemakkelijker uit te voeren.

Dompel het zakje met zaden onder in een glas gevuld met “Witheid”, haal het eruit en knijp het eruit, en plaats het dan in een bak met gekookt, schoon water.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips