Wat voor voedselverspilling verzamelen ervaren zomerbewoners de hele herfst en winter: niet iedereen weet ervan

дача

Veel ervaren tuiniers geven de voorkeur aan natuurlijke tuinverzorgingsproducten.

Daarom kunnen soms de meest ongewone dingen worden gebruikt.

Niet iedereen weet bijvoorbeeld dat het de moeite waard is om bepaald voedselafval in de winter en de herfst op te halen. Dit zal je helpen de samenstelling van de bodem te verbeteren en een uitstekende oogst te behalen, merkt een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, op.

Wat te verzamelen tijdens het koude seizoen

Eierschalen

Dit voedselafval wordt op grote schaal gebruikt, dus je moet er meer van verzamelen. Ze verrijken de bodem, omdat de schelp een uitstekende bron van mineralen is.

De schaal helpt ook het gebied te beschermen tegen slakken en slakken.

Aardappelschil

Op basis van dit afval worden ook veel producten klaargemaakt voor de tuin. Vooral krenten zullen dankbaar zijn, waarvoor dit de beste voeding is.

Aardappelschillen worden ook gebruikt om voedingssamenstellingen voor verschillende wortelgroenten te bereiden.

Visafval

Het afval kun je het beste drogen en vermalen met een vleesmolen. Dit is een uitstekend voedingsproduct voor veel groentegewassen.

Bananenschil

Op basis van dit product kunt u veel infusies bereiden om de oogst te verbeteren. Fruitschillen kunnen ook worden gebruikt als een eenvoudige en betaalbare manier om de bodem te verrijken.

Andere opties

Ervaren zomerbewoners bereiden ook kafjes van zonnebloempitten. De zaden moeten echter zonder zout worden geroosterd. Het schillen van citrusvruchten kan voor een aantal taken effectief zijn.

Je kunt ook overgebleven brood drogen, wat ook een uitstekend onderdeel is van complexe meststoffen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips