Hoe aardappelen onder stro telen: probeer een nieuwe methode en krijg een indrukwekkende oogst

Картофель

Voor nieuwkomers in de datsja-kunst zal het waarschijnlijk verrassend zijn om te horen dat er heel veel manieren zijn om aardappelen te planten.

Eén ervan – onder het stro – werd met ons gedeeld door een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper.

Trouwens, we moeten agronoom Rytov bedanken voor de creatie van deze methode, die hem heeft uitgevonden en de eerste was die hem probeerde.

Waarom vereist deze manier van aardappelen planten dankbaarheid jegens de maker ervan? Het antwoord is simpel: het is eenvoudig en begrijpelijk, terwijl het tegelijkertijd hoge opbrengsten oplevert.

Maar, zoals ze zeggen, dichter bij het punt: nu zullen we het hebben over de essentie van de technologie die wordt beschreven.

Om aardappelen onder stro te telen, moet je dus gaten graven met een diepte van maximaal 20 cm, de knollen erin onderdompelen en ze zorgvuldig bedekken met stro en bedekken met aarde.

Let op: gebruik nat stro om de groei van aardappelknollen te versnellen. Sommige tuinders vervangen dit materiaal met succes door gemaaid gras.

Het telen van aardappelen onder stro is het beste als je “zware” grond hebt. Op deze manier krijgt u een goede oogst die gemakkelijk te oogsten is, en is het ook niet meer nodig om de grond op te graven en wordt het risico op onkruid in de bedden geminimaliseerd.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips