Waarom verzamelen ervaren zomerbewoners berkenbladeren: niet iedereen weet ervan

береза

Veel ervaren zomerbewoners zijn gewend om verschillende natuurlijke ingrediënten te gebruiken om voor hun percelen te zorgen.

Vooral de bladeren zijn interessant.

Om de een of andere reden zijn sommigen bang om ze te gebruiken, hoewel dit ongegrond is. Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, raadt aan om berkenbladeren nader te bekijken.

Hoe ze kunnen worden toegepast

Om de bodemkwaliteit te verbeteren

Voor dit doel is het niet nodig om gevallen natte bladeren te drogen: ze kunnen in elke vorm worden gebruikt. Plantmateriaal wordt in de bodem ingegraven om de structuur en kwaliteit ervan te verbeteren.

Hierna kunt u veilig groente- of bessengewassen in het tuinbed laten groeien.

Hakselhout

Een uitstekende mulchlaag komt van berkenbladeren. Dit plantmateriaal wordt beschouwd als een van de hoogste kwaliteit en meest gewilde.

As maken

Velen zijn gewend om as op de site te gebruiken, maar de kwaliteit ervan zal altijd afhangen van het bronmateriaal. Bij het verbranden van berkenbladeren komt uitstekende as vrij.

De samenstelling van het product blijkt steevast rijk en van hoge kwaliteit.

Traditioneel kunt u ook berkenbladeren gebruiken om compost te verrijken.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips