Waarom kool in het midden van het hoofd rot: niet alle zomerbewoners weten hiervan

капуста

Zomerbewoners komen er misschien te laat achter dat de kool precies in het midden van de koolkop verrot is.

Als u echter de redenen voor dit onaangename fenomeen kent, kunt u voorkomen dat het probleem zich volgend jaar voordoet.

In de regel verschijnt rot in het midden van de koolkop om verschillende redenen, legt een expert uit de BelNovosti-netwerkpublicatie, een wetenschapper, agronoom en landschapsontwerper, uit.

Wat zijn ze?

Schaduw

Sommige mensen riskeren kool in schaduwrijke gebieden te planten, hoewel de cultuur dit niet leuk vindt. Door gebrek aan zonlicht ontwikkelt kool zich niet goed en kan het in de kern gaan rotten.

Overtollig water

Kool heeft natuurlijk water nodig en is belangrijk, maar het moet correct gebeuren. Te veel water zorgt ervoor dat de groente gaat rotten.

Daarom is het de moeite waard om de losmaakprocedure regelmatig uit te voeren. Het is ook belangrijk om te onthouden dat regenachtig weer ook tot vergelijkbare resultaten kan leiden. Daarom moet het gewas tijdens regenval worden afgedekt.

Lucht

Te dichte beplanting verhindert dat de lucht correct wordt verdeeld. Door het ontbreken van zo’n belangrijk onderdeel kan de kool in het midden gaan rotten.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips