Hoe aardbeien tegen snuitkevers te beschermen: ervaren tuiniers deelden tips

клубника

De snuitkever is vaak een van de meest onderschatte plagen: als je de bessen niet beschermt tegen zijn aanvallen, kun je gemakkelijk achterblijven zonder een smakelijke en gezonde oogst.

Niet alleen aardbeien kunnen last hebben van insectenaanvallen.

Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een wetenschappelijk agronoom en landschapsontwerper, merkt ook op dat bramenstruiken en frambozen mogelijk gevaar lopen.

Welke methoden kun je proberen?

Jodium

Een redelijk effectieve en hoogwaardige methode die periodiek moet worden bijgewerkt. Je moet een halve lepel jodium in een emmer water nemen en beginnen met het besproeien van de struiken en aardbeien.

Vergeet ook de grondbewerking niet. Om de efficiëntie te vergroten, wordt de procedure elke twee weken uitgevoerd.

Vallen

Deze methode is ook redelijk goed, vooral als deze in combinatie wordt gebruikt. Meng in een kom met water het water met eventuele jam of suiker.

We plaatsen ze in de buurt van de aanplant met bessen. Op een dag is het mogelijk om een ​​indrukwekkend aantal plagen te verzamelen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips