Hoe je de juiste frambozenzaailingen kiest: niet iedereen weet ervan

малина

Als er nog steeds geen frambozen op uw site staan, moet u zeker overwegen om ze te planten.

Dit is een zeer gezond en smakelijk gewas dat zeker niet overbodig zal zijn.

Daarom is het de moeite waard om te weten hoe je de juiste zaailingen kiest, omdat de kwaliteit van het gewas zelf hiervan afhangt, herinnert een expert van de BelNovosti-netwerkpublicatie zich, een wetenschapper, agronoom en landschapsontwerper.

Wat is belangrijk om op te letten?

Gespecialiseerde verkooppunten in plaats van spontane markten

Soms lijkt het ons misschien dat er geen fundamenteel verschil is bij het kopen van zaailingen. In een vertrouwde kwekerij is het risico van het kopen van plantmateriaal van lage kwaliteit echter ongelooflijk laag.

Bovendien kunt u er zeker van zijn dat zij u het juiste ras verkopen.

Polyethyleen op de wortels

Als je merkt dat de verkoper de wortels van de zaailing met polyethyleen heeft bedekt, dan kun je dergelijke frambozen niet kopen. Door de chemische reactie kunnen de wortels vatbaar zijn voor rotting.

Andere belangrijke punten

Het wortelsysteem van de plant moet er gezond en sterk uitzien. Een goede zaailing moet ongeveer drie stengels hebben. Ze zullen klein zijn, maar het belangrijkste is dat de stelen sterk lijken. De aanwezigheid van nieren zal ook een goed teken zijn.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips