Hoe ervaren zomerbewoners koffie op hun terrein gebruiken: niet iedereen weet ervan

кофе

Veel mensen hebben gehoord dat koffie gebruikt kan worden bij de plantenverzorging, maar niet iedereen durft deze methode te proberen.

Meestal houden de zorgen verband met het feit dat het product vermoedelijk een intens effect heeft op de zuurgraad van de bodem.

Dit is echter een misvatting.

Een expert van de BelNovosti-netwerkpublicatie, een wetenschappelijk agronoom en landschapsontwerper, merkt op dat droge koffiecake neutraal is in zijn indicatoren.

Hoe kun je koffie gebruiken?

De eenvoudigste methode is om de droge cake gelijkmatig te verdelen in de buurt van de planten die onze voeding nodig hebben.

Dit helpt hun gezondheid en conditie te verbeteren.

Hij zal zeer “dankbaar” zijn voor zo’n waardevol onderdeel en compost: de meststof zal nog beter en voedzamer worden. Sommige zomerbewoners hebben ook gemerkt dat het drinken van koffie een zeer uitstekende mulchlaag vormt.

Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de cake volledig droog is en klaar om te stapelen. Als het terrein nat is, is er een groot risico op schimmel.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips