Wat te gebruiken als mulch: ervaren tuinders noemden de 3 beste opties

мульча

Onder ervaren zomerbewoners is mulch altijd bijzonder populair, omdat het de effectiviteit ervan heeft kunnen bewijzen.

Daarom is het de moeite waard om deze grondbewerkingsmethode in de buurt van gecultiveerde gewassen te proberen.

Soms weten we echter niet welk materiaal we het beste kunnen kiezen. Er zijn drie goede opties om te overwegen, zegt een expert van de online publicatie BelNovosti, een wetenschapper, agronoom en landschapsontwerper.

Welke 3 opties zijn optimaal te noemen?

Schors van bepaalde bomen

Het zal velen misschien verbazen dat schors een uitstekende mulch kan zijn, maar het is een feit. De voorkeur wordt gegeven aan naalden. De schors moet worden verpletterd en gebruikt voor het beoogde doel.

Dit materiaal is het meest geschikt voor bomen, struiken en bloemen.

Rietje

Velen beschouwen dit materiaal als het beste, en daar zit zeker een kern van waarheid in. Stro is een uitstekende optie voor groentegewassen.

Deze mulch is ook geschikt voor bessen.

Naalden

Niet alleen de schors van naaldbomen kan een uitstekende mulch worden: naalden worden ook vrij vaak gebruikt. Maar er is één belangrijk punt dat je beter niet kunt negeren.

Groene naalden worden gebruikt voor planten die groeien en zich actief ontwikkelen in een zure omgeving. Voor alle anderen kun je alleen droge dennennaalden gebruiken.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips