Waar een perzik op de site te planten: hij zal nergens anders groeien

Персик

Ondanks de grillige aard van de perzik slagen sommige zomerbewoners erin indrukwekkende oogsten van de boom te verzamelen, zelfs als ze worden gekweekt in gebieden met matig ijzige winters.

De juiste plantplaats speelt een belangrijke rol in het succes van de operatie, zegt een expert van de BelNovosti-netwerkpublicatie, een agronoom en landschapsontwerper.

Wat is de moeite waard om te weten over een plek die geschikt is voor het kweken van perziken? Allereerst houdt deze cultuur van de zon.

Als je denkt dat schaduw voor de plant voldoende is, zul je uit eigen ervaring zien dat een dergelijke regeling de ontwikkeling van de zaailing negatief zal beïnvloeden.

Bovendien moet de perzik koste wat het kost worden beschermd tegen de wind, dus bedenk hoe u de boom zo bij het hek kunt plaatsen dat de tocht hem niet hindert en de schaduw van het hek hem niet verstoort.

Als u besluit meerdere zaailingen tegelijk te verwerven, let er dan op dat ze op een afstand van minimaal 4 meter van elkaar moeten worden geplant.

En u moet afstand houden van bomen zoals kersen, zoete kersen, walnoten, peren, enz. Deze gewassen hebben veel voorkomende ziekten en dezelfde plagen vallen ze aan.

Ten slotte is het de moeite waard om nog een paar woorden over de grond te zeggen, wat ook belangrijk is: de beste optie voor perzik is zwarte aarde of leem.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips