Het komt vaak voor dat tomaten – een van de meest pretentieloze gewassen – om de een of andere reden koppig weigeren rood fruit te produceren.
Ze rijpen niet, de verdomde. Misschien is het weer de schuldige: je hebt zon en warmte nodig, geen temperatuurschommelingen. En dat gedurende het hele seizoen.
Er zijn verschillende opties om het rijpingsproces van tomaten te versnellen.
Eén ervan is buitengewoon interessant. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een speld.
De tuinders die deze methode al hebben beoefend, zeggen: je moet elke tomaat voorzichtig met een speld in de buurt van de stengel doorboren.
Volgens hen versnelt de procedure de rijping van tomaten met negen tot tien dagen.
Het is overigens helemaal niet nodig om te wachten tot de tomaten rood worden aan de struiken.
Is het je opgevallen dat de vruchten wit zijn geworden? U kunt ze gerust verwijderen en in dozen opbergen.
Deze laatste zetten we op een donkere, koele plaats waar onze tomaten vanzelf rijpen.
Eerder hebben we je verteld uit welke bedden je zeker dille nodig hebt.