Welke gewassen mogen niet naast tomaten worden geplant: veel mensen vergeten dit

помидоры

Om een ​​behoorlijke hoeveelheid kwaliteitstomaten te verzamelen, moet je nadenken over de technologie om het gewas van begin tot eind te laten groeien.

Soms hangt de oogst af van de kleinste details.

Veel hangt bijvoorbeeld af van de verkeerde buren, zegt een agronoom en landschapsontwerper, expert bij de online publicatie BelNovosti.

Welke planten zijn slecht voor tomaten?

Je mag geen groenten naast maïs planten: het is een te hoog gewas en verhindert normale toegang tot zonlicht.

Een slechte buur kunnen erwten zijn, die de tomatenstelen kunnen “aantasten”. Dille is een uitstekende buur in een salade, maar je kunt ze beter niet in de buurt van de tuin planten: het groen haalt de nodige voedingsstoffen weg.

Je mag geen venkel in de buurt kweken; dit kan schadelijk zijn voor tomaten. Alsem zal hetzelfde negatieve effect hebben.

Als je er broccoli naast plant, zullen de tomaten zich zeer slecht ontwikkelen. Een soortgelijk resultaat wordt waargenomen bij het planten van bloemkool.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips