Hoe aubergines op de juiste manier water te geven in de hitte: 2 veelgemaakte fouten die ervoor zorgen dat de kwaliteit van het gewas afneemt

баклажаны

Begin juli bleek behoorlijk warm te zijn.

Zomerbewoners mogen nooit het feit van veranderende weersomstandigheden negeren.

Als de eigenaar van een buitenwijk geen rekening houdt met de stijging van de luchttemperatuur en voor de planten blijft zorgen zoals hij deed vóór het begin van de hete periode, kan hij de oogst van veel gewassen verliezen.

Een voorbeeld is aubergine. Onjuist water geven onder warme omstandigheden kan leiden tot een scherpe daling van de kwaliteit van het gewas.

De vruchten kunnen klein en bitter zijn.

Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, sprak over twee veel voorkomende fouten bij het water geven van aubergines.

Zeldzaam water geven

Tijdens koele periodes moeten aubergines 2 keer per week water krijgen.

En als het buiten warm wordt, moet de procedure om de twee dagen worden uitgevoerd.

Niet genoeg water

De hitte is een reden om het populaire tuingewas niet alleen vaker, maar ook overvloediger water te geven.

Als tijdens de koele periode één gieter voldoende is voor 2-3 struiken, dan zou dit volume bij hoge luchttemperaturen voor één plant moeten zijn.

Onthoud: een tekort aan vocht kan ervoor zorgen dat aubergines te bitter worden.

Vergeet bovendien de andere bewateringsregels niet die moeten worden gevolgd, zelfs als de zomer niet heet is.

Ten eerste moeten aubergines bij de wortel worden bewaterd. De vloeistof mag niet op de vruchten, bladmessen en andere bovengrondse delen van de plant komen.

Ten tweede moet de bodembedekking na voltooiing van de procedure enigszins worden losgemaakt en bedekt met mulchmateriaal.

Eerder vermeldden we bij het toevoegen van as aan de tuin.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips