Welke meerjarige groenten kunnen in de tuin overwinteren: ze verdragen vorst goed

теплица

De herfstoogst is al ten einde en veel zomerbewoners zijn bezig met andere zaken die te maken hebben met de voorbereiding op de winter.

Maar er is een categorie meerjarige groenten die niet volledig uit de tuin hoeft te worden verwijderd, omdat deze de winter kan overleven en u in de lente kan blijven verrassen met een oogst.

Laten we een beetje ingaan op het onderwerp gewassen die voor de winter niet noodzakelijkerwijs uit de tuin hoeven te worden verwijderd.

Laten we ons wenden tot de mening van de online publicatie Belnovosti en agronoom Anastasia Kovrizhnykh.

Welke meerjarige groenten kunnen de winter overleven?

Allereerst zijn dit zuring, mierikswortel, rabarber, lavas en wortelstokuien (batun, slijm en bieslook).

Deze categorie omvat ook kruiden die vijf seizoenen op rij in de tuin kunnen groeien: munt, citroenmelisse, oregano, kattenkruid en dragon (het is beter om ze voor de winter met mulch te bedekken).

In het eerste jaar worden deze gewassen meestal niet geoogst, waardoor ze de kans krijgen sterker te worden; de oogst begint de volgende lente, wanneer er nieuw blad groeit.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips