De grond is losser, de kleur is zwarter en er is een zee van wormen: wat ervaren tuinders met hun bedden doen als de herfst aanbreekt

Клубника в земле

Het is veilig om te zeggen dat die zomerbewoners wier percelen volledig zwarte aarde zijn, veel geluk hebben. Maar zoals u zelf begrijpt, lacht het fortuin niet iedereen toe.

Daarom moet je soms het heft in eigen handen nemen en, zoals in dit geval, werken met klei- of rotsachtige grond die arm aan voeding is.

Je kunt natuurlijk een paar auto’s met mest of compost naar je perceel brengen en deze in de tuin uitladen, maar zo’n idee kost je een aardige cent.

Probeer in plaats daarvan de andere kant op te gaan en uw grond gratis te verbeteren.

Het is het beste om dit in de herfst te doen, omdat je dan “materialen” nodig hebt zoals bladafval, dennennaalden en boshumus.

Mee eens, je hoeft niet te betalen om het bos in te gaan en de genoemde “ingrediënten” in zakken en emmers te verzamelen.

We zullen ook nuttig advies delen over waar het beter is om deze goedheid te zoeken: volgens de ervaring van zomerbewoners die deze methode van jaar tot jaar beoefenen, is het grootste deel van de uitstekende humus te vinden onder oude dennenbomen, direct naast de boomstam.

Bij thuiskomst kun je de verzamelde “geschenken van het bos” op de bedden en in de kas gieten. Tuinders zeggen: gecultiveerde planten zullen niet slechter groeien dan op mest.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips