Hoe u druppelirrigatie met uw eigen handen kunt maken en uw leven gemakkelijker kunt maken: gedetailleerde instructies

Огород

Een irrigatiesysteem zoals druppelirrigatie kan worden gebruikt als een uitstekend alternatief voor traditionele methoden waarbij gebruik wordt gemaakt van een gieter, slang of sproeier.

Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, vertelde hoe je zelfstandig druppelirrigatie kunt organiseren.

Om dit te doen, heeft u allereerst een ruim plastic vat nodig, waarin u een inzetstuk moet maken met behulp van een fitting om de vereiste diameter in te brengen.

Het volgende noodzakelijke element is een filter voor irrigatie. Het is nodig om verstoppingen in de druppeltape te voorkomen, waardoor deze u vele jaren trouw van dienst kan zijn.

Na het filter is het noodzakelijk om een ​​timer te installeren door de controller met behulp van een adapter op het filter aan te sluiten. U kunt dit punt echter overslaan, op voorwaarde dat u de bewatering zelf in- en uitschakelt.

Nadat deze fase is voltooid, installeert u de kraan die nodig is om de irrigatie met geweld uit te schakelen.

Er blijft niet veel meer over: sluit de meest gewone tuinslang of blinde druppelbuis aan op de kraan.

We hebben een slang nodig om het water door de tuin te verdelen. Voor het aftakken van een tuinslang heb je T-stukken en ellebogen nodig en het uiteinde van de slang is afgesloten met een plug.

Om de overstap van een tuinslang naar een druppeltape te maken, moet je speciale hulpstukken aanschaffen: een verloopstuk voor de tuinpijp en een hoekstuk.

De bedrading wordt ook gedaan met behulp van T-stukken en hoeken. Voor het geval dat, laten we u eraan herinneren: de druppeltape wordt gelegd met de wateruitlaten naar boven gericht.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips